VARNING TILL KÄNSLIGA LÄSARE!

Igår (fredag) spelade vi bortamatch mot Linköping mitt i natten, typ. Det var en sådan match man helst vill glömma.

Varför ser ni här:


Min vanliga fot.


Min stukade fot.

Det ironiska i detta är att jag stukar foten redan i första bytet - det har alltså knappt hunnit gå 2 minuter av matchen.
Jag åker till Linköping för att endast hoppa över sargen, få iväg ett skott på mål och sedan pang(!) - min fot går ur led och jag stukar den. Jag känner hur den hoppar tillbaka när jag sedan ligger och kvider av smärta. Sjuk känsla.

Jag har alltid sagt att: Just i det ögonblicket man stukar foten innfinner det sig en smärta som inte går att beskriva - har man då en kniv eller pistol i handen just vid det ögonblicket så tvekar man inte en sekund att hellre ta sitt liv än att genomgå den smärtfyllda processen efteråt. 

Denna fredag hade jag hellre spenderat hemma hos min S. som nästintill är dödssjuk.
Ibland prioriterar man bara fel helt enkelt - jävligt fel.

Turk - min förebild


Scrubs - bäst på tv just nu


Det nya jobbet

Dagen har vart spännande men framförallt redan efter första dagen lärorik.
Ser redan fram mot morgondagen. 

Skall snart packa ihop för att skjutsa iväg S. till jobbet. Väldigt trist att vi framöver bara kommer gå om varandra hemma, då vi spenderat väldigt mycket tid tillsamans den senaste månaden. Hon börjar 17.00 och jag slutar då, typ.

Men men, välkommen till verkligheten antar jag.

Kvällen sammanfattad i tid

20:50 - Hämtar upp S. på jobbet.
21:05 - Hemma. Sara gör sig i ordning.
21:20 - Avfärd mot kungsgatan för upphämtning av Oskar.
21:25 - Vi entrar Indigo.
21:30 - Oskar och Sara beställer in Tappas-tallrik för två.
21:31 - Jag beställer in Pincho de pojo, Patata con aioli och  Garlico de casa(ho) - som Matte (Matloc) uttrycker sig HÄR.
21:50 - Vi avnjuter en gudomlig kvällsmat.

Inga konstigheter.

Behöver Er hjälp



Är ute efter ett armbandsur. En ny till min just nu nakna vänstra handled. Behöver Er hjälp att hitta någon bra sida. Snälla hjälp mig.

Vet Ni någon bra klock-site?

Onödig fakta

Visste Ni att i röd och gul paprika innehåller det nästan dubbelt så mycket C-vitamin som i den gröna?

Nu vet Ni.

Bra dag idag



Dagen har vart riktigt bra. Har inte gjort värst mycket men har fått goda besked från olika håll.

Snart träning, dock bara cykling för min del då jag skadade knät på fredagens träning.

Onödig fakta

Den första fungerande revolvern patenterades av Samuel Colt 1835 och blev en storsäljare. Revolvern saluförs då liksom nu med sloganen "Om Abe Lincoln gjorde alla män fria gjorde Sam Colt dem jämbördiga".

Jag har tydligen ticks


Detta är mitt tick...

Oskar och jag satt idag på ett jobb-möte.
I bilen efter mötet:

Oskar: Vet Du att Du har ticks?
Jag: Är det sant?!
Oskar: Ja - Du gör så här med händerna hela tiden när Du pratar.
Det är någon form av ticks.
Jag: Jag tänker inte på vad jag gör när jag är lite nervös och pratar.
Oskar: Nej jag märker det.
Tystnad...
Oskar: Jag har haft ticks jag också.
Oskar: Jag klickade alltid på pennor.
Jag: Det gör jag fortfarande.

Snällt av Oskar att försöka mildra situationen genom att säga att han också lidit av denna syndrom. Samtidigt har jag nu blivit varse att jag lider av något jag verkligen inte trodde jag hade.

Men jag tar med mig detta och fortsättningsvis ska jag tänka efter extra noga när jag är nervös och ska tala.

Onödig fakta



Crouching tiger hidden dragon
är ett citat från kinesisk mytologi. Det betyder att dölja sin styrka för andra.

Spelarintervju på Axbergs hemsida

Inför matchen

Intevju med Ryan Halldén Inför matchen mot Craftstadens IBK

Fråga 1: I din första match i en Axberg tröja hemma mot Sävsjö, stod det 0-4 efter matchens första 11 spelade minuter och såg ganska mörk ut får man erkänna. Men sedan svarade just Du för en otrolig prestation i 3:e periodens "mirakelupphämtning" med ett äkta hattrick! Berätta med egna ord vad som gick genom ditt huvud.

RH: Jag tänke inte så mycket utan hade på känn att målen skulle komma. Och det visade sig att jag hade turen att få göra 3 mål i slutet, men prestationen låg inte i mina mål utan i lagets insats, både i andra- och tredjeperioden.

Fråga 2: Som sagt var har du gjort stor succé så här långt; med endast 2 matchar har du redan hunnit göra 5 mål, vilket är 25 % bättre i snitt än seriens poängligaledare. Hur ser du din roll framöver i Axbergs IF?

RH: Det är inte varje dag man är näst äldst i ett lag - och jag har enligt den tragiska "innebandyfilosofin" näst mest rutin. Så visst, kan jag bidra med rutin är det väl positivt. Men det brukar generellt sett generera i att personer får speltid oavsett hur dåliga dem är i en match. Jag ser min roll lika viktig som dem som spelar i 4:e-linan, alla utgör en viktig kugge i ett lag. Bara för att man har ett "namn" och spelat några år mer ska man inte per automatik få stjärnstatus och spela hela tiden. Allt handlar om hur man presterar i dagsläget - och det är något jag tycker många tränare borde gå mer på. Min roll är att få killarna att känna att jag står på deras nivå och spelar efter samma principer.

Fråga 3: Just nu när en tredjedel av säsongen har spelats, befinner Axberg på en sjunde plats med 10p i Herrar Division 2 Mellersta Svealand, men bara en poäng över kvalstrecket (9p). Ledningens målsättning är att ligger med lite säkrare marginal över mitten vid säsongens slut. Tror du att vi når dit?

RH: Jag tror inte, jag vet att Axberg Innebandy når dit.


Alla spelare svarar på dessa tre återstående frågor:

Fråga 4: Hur är det med dagsformen?

RH: Dagsformen är O.K - men jag vet att jag kan mycket mer. Med det förtroendet jag fått av Björling (tränaren) växer jag för varje match, tillskillnad från de senaste 3 säsongerna där det snarare vart tvärtom.


Fråga 5: Vad har du för målsättningar i innebandy?

RH: Långsiktigt är det att nå elitserien, självklart. Stannar jag i Axberg Innebandy säsongen ut siktar jag på att göra flest mål i serien. Men det mest fundamentala är att jag ska finna glädjen i innebandyn igen, utan den blir det lätt destruktivt och då kommer man inte långt, oavsett hur talangfull man är. Björling och killarna i Axberg har gjort att jag hittat tillbaka till glädjen igen.

Fråga 6: På en spelledig lördag eller söndag, vad gör du?

RH: Helst drar jag ihop ett gäng polare och lirar lite smålagspel - annars väljer jag gärna att spendera tiden med att sticka tröjor eller mecka med EPA-traktorn.

Peter Vs. Ryan


Peters reklamfilm inför SM-finalen 2003.


Min reklamfilm för Salming från Göteborg, 2007.


Peter Runnestig-bloggen



Min gamle resepolare Peter bloggar på innebandymärket X3M:s hemsida. X3M är förövrigt ett systermärke till Salming - bara så Ni vet.

Har inte vart en flitig läsare av hans blogg, men detta kommer det bli ändring på nu. Ni kommer till hans blogg HÄR.

Google Analytics



Oskar Gustafsson
tipsade mig igår om Google Analytics.
Det innebär att jag nu kan se vart alla som går in på denna blogg, är i från - plus en masssa annan rolig info om mina besökare. Har uppmärksammat flera intressanta saker som i mitt tycke är humor.

Nu ska jag iväg och träna sedan hämta upp älskling på jobbet.


Henke Larsson - innebandyspelare

Ingen har väl missat detta med att Henke Larsson tränat med Superligalaget Helsingborg nu i veckan?



Snart är den min


Det ska bli så grymt skönt att få surfa lite på internet med med den här datorn.
Ett plus är ju också att den finns i grå-ton om det önskas

/Matlock


Snart är den min!



Nya Macbook. Hur fresch är den inte? Va? Va? Va?


Ny mobiltelefonnummer-serie

Visste Ni att svenska mobiltelefonnummer börjar ta slut?

Därför kommer det nu komma en ny "serie" nummer. Det resulterar i att det skapas 10 miljoner nya telefonnummer. Totalt just nu har vi 29,3 miljoner nummer och det finns "bara" ca. 700 000 kvar.

De nya kommer starta med 072-...

En tvättäkta vän?

Här har Ni en tjej som kan detta med skriftspråk - läs och ta lärdom mina kära vänner.



Detta kan vara den roligaste kommentaren jag mottagit - någonsin.
Lite väl cry-me-a-river-betonad kanske?

Annars tycker jag att hon verkar vara en riktigt bra vän hon den där Sofie - riktigt bra.

En text mitt i natten

Sitter återigen i mörkret för mig själv med tre värmeljus skimrandes på bordet. Klockan är 03.33 - är det nu man får önska sig något? Då önskar jag att mina nya inneskor inkommer till Stadium idag. 3 veckor sedan dem specialbeställdes från Tyskland.

I skrivandes stund ligger älskling lika stilla i sängen som för 3 timmar och 35 minuter sedan. Jag tittade till henne förut för att intyga mig själv att hon andades. Det är fantastiskt oroande när hon aldrig rör sig. Hur är det möjligt?

Nu tänker Ni "Vad f*n gör Du uppe så här sent?!". Så hade jag tänkt i alla fall. Jag ska berätta för Er, mina tragiska läsare. Varför jag är uppe så här dags beror på att datorn var inte helt i sin ordning vid normal läggdags-tid. Datorn blev angripen av Spyware och något Adware program tidigare ikväll men vilka jag nu lyckats ta bort. Konstigt nog har inte virusprogramet quaratine:at dem som det borde göra. Allt fick utföras manuellt.
Gates, Microsoft, XP, Vista - bara skit, om Ni frågar mig.

Jag får konstigt nog en panikkänsla eller kanske mer en ångestkänsla när jag inte tar-i-tu med tekninska problem omedelbart, det går liksom inte att släppa och "ta det imorgon" som älskling, pedagoiskt, försöker intala mig att göra.
Jag ska snart duna in för det ser fantastiskt behagligt ut brevid henne. Hon syns knappt under alla duntäcken och kuddar men å andra sidan är hon inte så stor - min lilla flickvän.

Imorgon är en ny dag med nya åtaganden. Till helgen väntar bortamatch i Jönköping. Östra står för motståndet - dem sägs vara bra men jag tror vi tar hem 3 pinnar.

ZzZzzov gott.

Onödig fakta



Staden Los Angeles hela namn är "El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de los Angeles de Porciuncula".


Just nu



Adobe Photoshop CS4 installeras i detta nu. Ska bli spännande att få ta del av denna underbara produkt.

Tillsvidare...

Kristoffer Appelquist

Kom in på hans blogg av misstag och fann till min stora förvåning en av de bästa bloggarna jag hittills läst.



Ni som inte riktigt vet vem Kristoffer Appelquist är kan läsa lite om honom HÄR.

Sweet as music should be

En fantastiskt bra låt med James Morrison.


Då var det klart

Grattis till den där svarta killen.

Good night.

Just nu

Skrattar åt ett gammalt klipp då George Bush den äldre snubblar då han spelar Bowling.

Riktigt kul.

Ställningen just nu:
Obama - 220
McCain - 135

Tillsvidare...

Valvaka och Vista

Sitter ensam i mörkret och har just installerat in XP Pro på mors nya dator. Hon hade det nya "braiga" Vista tidigare, som så klart kraschade. Nu lyckades jag fixa ett grymt special-anpassat XP som visade sig ha alla tillbehör samt program man behövde för att få en surfklar dator.

Anledningen till att jag sitter här är för att när jag vet att något tekniskt inte funkar i min närhet och jag vet att jag kan fixa problemet måste jag göra det med detsamma. Annars blir jag tokig. Sara ligger och sussar Filip och Fredrik valvakar på Kanal 5.

Snart deltar jag i ett historiskt ögonblick - jag ska vara vaken tills det avgörs och dem announce:ar vinnaren.


Tillsvidare.

Zimbabwes nya hyperinflation



Har tidigare nämt om landet
Zimbabwe och dess inflation. Men nu har det verkligen spårat.
Cato Institute Foundation uppskattar inflationen till en bra bit över tio tusen biljoner procent. Biljoner(!) inte miljoner! Den nya och mest värdefulla sedeln är på en miljon Zimbabwiska dollar. Värd ca. 60 kronor.

Ställer mig frågorna:
-När tar detta slut?
-Vad kostar en TV?
-Men framför allt, kan människorna där räkna antalet nollor på sedlarna?

Fördomsfull tycker Ni. Fakta tycker jag.

Läs hela artikeln HÄR.


John McCain eller Barack Obama?



Imorgon natt avgörs Det - det med stort "d". Vem skulle Du rösta på?

Fakta

Gång på gång visar Du upp din underbara personlighet.
Du visar att Du är ett riktigt psykbryt. En sådan man får leta länge efter -frågan är om man ens kan finna något större sådant än dig? Slår man upp "psykbryt" i en ordbok dyker en bild på dig upp.

Nej, nu var jag taskig, famförallt omogen. Jag vet.

Men Du - ta inte åt dig.


Always be my baby

Mitt i allt tumult delar jag med mig av den just nu bästa låten.


David Cook - Always be my baby.




RSS 2.0