Onödig fakta

Kopparormen är egentligen ingen orm utan en ödla med tillbakabildade ben. Ett säkert tecken på att du ser en kopparorm är att den kan blinka med ögonen - något som ormar annars inte kan.


Hide & Seek

Väldigt orginell - väldigt bra...


Finally

Äntligen! Äntligen kommer min respektive hem. Hon anläder idag vid 19.00 och med sig har hon Jessica samt Klas "Klättermus" Axgärde. Dem är och hälsar på över helgen.

Nu när vädret är som det är lutar det åt uteserveringar samt bad. Dessvärre har vi vår första träningsmatch imorgon, lördag. Vi möter Värmdö - har ingen aning om vart dem kommer från dock? Ska å andra sidan bli kul med tanke på den innebandyabstinens jag lider av.

Snart vankas det också semestertider, då bär det av utomlands för mig och älskling. Underbart!

...ser fram mot en riktigt trevlig helg!


Saknaden

...är fruktansvärd. Längtan är olidlig. Kärleken är ultimat. Hon är perfekt.


Är det bara jag?

Är det bara jag som tänker Stockholm Boogie, när Hoffe, Jerka och Nathalie står på berget och gör "pyramiden"?

...kolla i slutet.


6 km senare


Onödig fakta

Den största skillnaden mellan ebb och flod har uppmätts i Fundy Bay mellan Kanada och staten Maine i USA. 16 meter är skillnaden.


Guitar-riff


BILD: RYAN HALLDÉN

Har under hela denna kväll försökt lära mig introt till "Californiacation" - och nu sätter jag äntligen det.
Det är som att dra en stenhård draggare rätt upp i klykan.

Ska ringa S. nu sedan blir det lite mer gura-träning.

Behov av ett nytt arbete!

Jag är i stort behov av ett nytt jobb! Jag trivs väldigt bra på mitt nuvarande - men kan inte fortsätta pga av att tiderna krockar med mina andra åtaganden.

Har Ni något kan/får Ni mer än gärna höra av Er!

Med vänliga hälsningar

Ryan Halldén.

Onödig fakta

Om du känner ångest och rädsla för spetsiga saker exempelvis sprutor, knivar och saxar, har du drabbats av aikmofobi.


Gröt & Sötningsmedel

Är på jobbet och är förvånansvärt pigg. Åt havregrynsgröt idag till frukost och det är något jag ska börja med nu framöver. Vilken grej det där är! Älskling har predikat om hur gott det är men jag kan inte riktigt hålla med. Men bara för att det är nyttigt kan jag faktiskt få i mig det.

Fast ska jag vara ärlig har jag i socker samt två stora slevar jordgubbssylt. Kan vara därför jag är så pigg?

Apropå socker, tycker jag det är bättre att förtära riktigt socker, istället för dem konstgjorda sötningsämnena, Aspartam, Sukralos och Sackarin. Jag dricker samt äter extremt sällan läsk eller godis, men när det väl inträffar förtär jag aldrig "lightprodukter". Socker vet man ur forskningsaspekt vad det har för långsiktig inverkan på kroppens organ. Vilket man inte vet med de konstgjorda sötningsämnena - ännu.



Info:
Sukralos - (E 955) är 500-600 ggr sötare än vanligt socker och 4 ggr sötare än Aspartam. Bryts ner mycket långsammare än vanligt socker. Kan inte lagras i organiska vävnader - dvs människan.

Aspartam - (E 951) innehåller 4 kalorier per gram och är 200 ggr sötare än vanligt socker. Ger ingen kariespåverkan samt inget blodsocker- och insulinsvar. Gör dig bajsnödig vid mycket förtäring.
När kroppen bryter ner Aspartam bildas Metanol (träsprit). Det bildas även aminosyran fenylalanin som många människor har problem att bryta ner. Därför märks produkter som innehåller Aspartam "Innehåller en fenylalaninkälla".

Sackarin - (E 954) passerar matsmältningen utan att tas upp kroppen. Energiinnehållet är nära noll och insulinnivån i kroppen påverkas inte, därför kan sackarin användas av diabetiker. Sackarin är 300-700 ggr sötare än vanligt socker. Sackarin kan inte användas i högkoncentrerad form då den får en bitter och metallisk bismak.

Den egna perceptionen

Tragiskt att se hur folk tappar fattningen om sin egen perception. Jag påstår inte att jag alltid har koll, men jag står för att jag kan ha en upphöjd egocentri i många lägen. Men att Du inte har självdistansen att inse det är pinsamt.

Som jag alltid sagt, percepiton är verklighet - så kasta inte sten i glashus, "farsan".


Innebandydags

För mig är Innebandydags lite som Disneydags är för barn. Jag känner hur det pirrar i magen. Hur glad jag känner mig inombords. Jag ska få träffa mina vänner Mussepigg, Kalle Anka och company. Fast när det gäller Innebandydags är det  självfallet, Fabbe istället för Mussepigg, Kjelle istället för Kalle Anka o.s.v.

Vi hörs sen!



Realtidsblogg


I was born to tell You I love You


Zlatan hjärta Innebandy?


Sveriges största idrottare använder matrial från en innebandyleveratör.

På träningen inför Sveriges match mot Ryssland gjorde Zlatan reklam för en innebandyleveratör.

- Det är inget märke jag vill framtona på något sätt. Men själva händelsen är anmärkningsvärd.
Zlatan som enligt mig är den största svenske idrottare och att någon i hans kaliber kan relateras till innebandy är oerhört stort, säger ÖSK Innebandys Ryan Halldén som är sponsrad av Salmingsports.

Bilder på Zlatan Ibrahimovic med Unihoc-loggan i pannan har synts i många medier den senaste tiden. Alltså ingen Nike eller Umbro-logga på hårbandet utan istället ett innebandymärke.

Kommer alla "innebandykids" använda sig av detta märke nu?
-
Nej det tror jag inte.Visst det är ett etablerat märke men tittar man till hur mycket marknadsandelar dem tappat de senaste åren gentemot Salmingsports behöver dem denna sorts gratis reklam, avslutar Halldén. 

Anagram

"Frihet äta sa annat "

Onödig fakta

Hela tjugosex stycken påvar har haft oturen att bli mördade.


Hälsningar från personalen på Audio Video


Prioriteringar och kompromisser

Internet har vart nere i fem dagar här på jobbet. Det har kostat företaget flis med tanke på all mer-jobb som det resulterat i. Nu är det  tillsynes igång i alla fall.

Min respektive är bortrest denna helg. Det gynnar min golf. Hon påstår sig att jag tar henne i andrahand för att jag väljer golf istället för att spendera helgen med henne och mina svärföräldrar. Allt är relativt. Jag ser det inte som om jag tar henne i andra hand. Det skulle jag aldrig göra. I mina ögon ser jag det som att jag tar tillfälle i akt att göra saker som jag annars inte har tid med - typ lira golf.

Men som tröst ska jag återgälda henne med en överraskning när hon kommer hem.

Onödig fakta

En människokropp innehåller i genomsnitt 90 mikrogram uran.

Canada Cup

Som Ni kanske redan vet så befann jag mig i Kanada i mitten av mars. Jag åkte dit för att promota Salming, zorroacademy.com samt delta som "Starplayer" och hedersgäst i nationens största cup - Canada cup. Resan var ingen lek eller som man kanske kunnat tro, en semester. Istället blev den fylld med TV-framträdaden, intervjuer, filminspelningar och diverse promotionsevent. Hur som helst var det intressant och givande ur många aspekter.

Kommer publicera en serie klipp från den resan. Detta klipp är då jag och två av Kanadas främsta "zorros" har en så kallad "Zorro demo" inför ca 200 personer i den lilla hallen som hade benämningen "kids court".


Onödig fakta


Grattis på 4 månaders-dagen

Idag firar jag och "Orreladdaren" - som jag så fint kallar honom - 4 månader.
Hipp hipp, hurra, hurra, hurra, hurra!
Må vi leva lyckliga i alla våra da'r - tillsamans.



Relaterade länkar:

Ryan och Oskars utpressningssituation...
Ryan - Hör upp...

Melodramatik

För hungerstrejk.


Jag saknar mina wayfarers


Melodramatik

Anorexia kan vara den mest patetiska sjukdomen.


Onödig fakta

Ett människofosters hjärta börjar slå när det är tre veckor gammalt.




Segre by night

Detta spelade jag och Danna in på jobbet i januari någon gång. Vi hade inte så mycket för oss om nätterna.




"Tack för din upplysning..."


Konstaterande

Jag kan ha världens morgontröttaste flickvän - men defenitivt den finaste.


Just nu

Nu ska jag hoppa in i duschen. Älskling och jag ska till mamma för middag. Sedan hem till Seb och Johanna för andra trevligheter.



Må gott alles!

Burn fat

Har nyss vart ute och sprungit 9 sköna kilometer. Fick nya grejer av Salming i torsdag, bland annat nya löpskor i märket Brooks - kände att det var läge att prova dessa. Dem får mer än godkänt. Riktigt sköna, inte bara för att de gjorde att jag sänkte Coopertestet med 15 sekunder - utan för att pronationen känns och gör verkligen nytta.


S.S.C





I torsdags var jag iväg till Norrköping för att gästa Stadium Sports Camp. Detta event som pågick i 4 veckor och hade över 4500 deltagare var väldigt intressant. Tänk er massa ungdomar som får utöva sina favoritsporter, tennis, gymnastik, basket, innebandy, fotboll, dans och golf. Allt under samma tak. Eller ja - om man bortser golfen och fotbollen då. De spelades utomhus fast inom campus. Min uppgift i detta var att jag var inbjuden som en av "Stjärnorna". Det blev en heldag med presentation och matcher, vilket jag inte har något emot. Men något trött blev man allt.
 


Onödig fakta


Den första halskotan på oss människor heter Atlas.


Dagens bad - Lannagruvan















"Vi sätter på allt..."


Frågan är om sex säljer SÅ mycket?

Onödig fakta



Världens första kommersiella julkort blev anmält då det dök upp 1943.
Anledningen till det var att familjen som var avbildad satt och drack rödvin.

Det är fest hos mig

Höj volymen - luta er tillbaka och sug in fjortisandan som strömmar ut genom högtalarna.


Onödig fakta

Hästhuvudet som användes i filmen Gudfadern kom från en hundmatsfabrik.


En dag på jobbet

Har nu avverkat allt för idag på jobbet. Nu skall jag hem till min kära flickvän. Motion ute i regnet väntar oss senare.
Arrividerci!


Jag gillar ju Maud

Okej visst(!), alla vet vem Maud Olofsson är. MEN. Hade man inte vetat vem detta varit så hade man lätt kunnat ta henne för att vara något sär.

Tycker inte bilden gör henne rättvisa - jag gillar ju Maud.



Onödig fakta

Dendrofobi - Rädsla för träd.


Bilder från i helgen - del III



Kvällen bjöd senare på grillfest hos Sebastians bortresta föräldrar. Extremt god mat, god dricka, väldigt trevligt sällskap och Live AID-galorna på DVD.




Johanna är insatt i Live Aid.


Sanna njuter av tillvaron.


Seb ser mysig ut.


Fabbe posar.


Jonas ser glad och positiv ut.


...och väldigt törstig.


Efter den underbara middagen beslutade vi oss för att spela lite T.P.


Magaluf '05.


Mischa på lekhumör.








Bilder från i helgen - del II


Efter promenaden begav vi oss till Nora för att äta Noraglass.

Med "vi" menar jag, Sara, Johanna, Sebbe och deras hund Mischa.












Bilder från i helgen - del I



Lördagens morgonpromenad:



Laddad som få inför promenaden.


Kallas inte detta strandpromenad?


Swania?




Denna är go'.





Denna morgonrunda resulterade i att min mobil fick en extraordinär huvudroll - en roll vars historia slutade godartad.

God morgon

Har precis vaknat. Tittar ut genom fönstret och ser till min förtret att vädret inte är till någon belåtenhet.
Men skitsamma - varmt är det i allafall.

Nu skall jag och S. gå ut och gå sedan väntar en god frukost.


In the heat of the night


BILD: RYAN HALLDÈN.

Sitter här i min stillsamhet och tittar över rummet, mot sängen. Sara sover och jag sitter uppe och pillar på datorn.
Har suttit och lekt lite med hennes kamera. Riktigt kul att fota med bra kameror. På biden ovan ser Ni lite av mina beginnerskills. Jag skall allt lära mig lite om fotning. När tid finnes.

Imorgon är jag och Sara bjudna till Sebbe och Johanna för party. Ser fram mot morgondagen.

Nej. Nu skall jag krypa ner brevid min jobbigt vackra sambo.

Onödig fakta


Japan har världens äldsta nationalsång.


Onödig fakta

Det finns ett företag i Danmark som heter Bögballe Kloakservice. Ligger benäget i Bögballe.

Språk kan ibland vara väldigt fyndigt.

Picasso



Pablo Picasso, född 25 oktober 1881 i Málaga, Andalusien, Spanien, död 8 april 1973 i Mougins, Provence, Frankrike. Hans fullständiga namn var Pablo (eller Pablito) Diego Jose Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso Lopez.

Ba'sanivet.


Ytterligare ett faktum

Det finns många trasiga och tragiska människor därute. Dagligen påträffar man dessa.
När jag väl gör det kan jag inte undgå att tänka på orden: Självdistans, Insikt och Perception.


Faktum

Varje morgon vaknar jag upp med en vacker syn. Denna syn gör mina dagar till nöje.




RSS 2.0