Utdrag från Whalas blogg

"I sista matchen före serien vände tog vi emot Axberg hemma i sporthallen. Med tanke på poängläget var det en viktig match och vi kände att nu var det dags för en seger efter några knappa förluster. Vi skulle från start visa vilka som bestämde och som vi gjorde det. Under första 10 minuterna hade inte Axberg bollen under kontroll på vår planhalva någon gång! Vi radade upp chanser och tvingade Axberg till en köttmur framför målvakten. När bollen var under kontroll i Axberg så var det antingen Ryan Halldén eller Villiam Aspegren som hade den, så fort dom spelade den vidare så återtog vi den i princip direkt. Tyvärr fick vi inte utdelningen som vi borde ha fått, trots ett power play efter 5 minuter, och då är det ju rätt vanligt att spelet mattas, så skedde också. Efter lite drygt halva perioden så trampade nämnde Halldén snett och haltade ut, jag är övertygad om att det inte slutat 6-0 om Halldén spelat hela matchen..."

Varma ord från Linköpings tränare men dock några missar i referatet.